Ochrana osobných údajov

Zásady ochrany osobných údajov (GDPR)

Občianske združenie Spoločnosť ochrany spotrebiteľov (S.O.S. Poprad) ako prevádzkovateľ, v zmysle § 19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej aj len „zákon“) a čl. 13 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom [...]

Bezplatné poradenstvo spotrebiteľom

Spotrebiteľské poradenské centrá Spoločnosti ochrany spotrebiteľov (S.O.S.) budú vďaka finančnej podpore Ministerstva hospodárstva SR vo výške 25 000 eur aj v roku 2019 (od 1.4.2019 do 31.12. 2019) k dispozícii spotrebiteľom v Prešovskom, Košickom, Trnavskom a Bratislavskom kraji. Projekt s názvom Spotrebiteľské poradenské centrum pre Prešovský, Košický, Trnavský a Bratislavský kraj 2019obsahovo, ideovo, personálne, odborne a logicky nadväzuje na rovnaké projekty realizované v prechádzajúcich rokoch 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 a 2018. [...]

Nehacknutelní – stiahnite si promo pack

Ponuka bezplatných edukačných pomôcok nielen pre školy  V online prostredí, verejne i za scénou, existujú spoločnosti a osoby, ktoré bez toho, aby sme si to všimli, mapujú každý náš internetový krok  a ak sa správne nechránime, dokážu sa napríklad dostať aj k našim kontaktom či fotkám uloženým v mobile a počítači a zneužiť ich vo svoj prospech. Vyskúšajte si bezplatnú online simulačnú hru Nehacknuteľní [...]

Buďte nehacknuteľní

Meno, adresa, email, poloha, história internetového prehliadača či IP adresa. V online prostredí, verejne i za scénou, existujú spoločnosti, ktoré bez toho, aby sme si to všimli, mapujú každý náš internetový krok, a ak sa správne nechránime, dokážu sa napríklad dostať aj k našim kontaktom či fotkám uloženým v mobile a počítači. (viac…)

Google napriek novým pravidlám Únie pokračuje v zbieraní dát o polohe svojich používateľov

Autor: EurActiv.com, Mišo Hudec a Reuters | EURACTIV.com Podľa správy nórskej skupiny pre ochranu spotrebiteľa Google napriek novým nariadeniam Európskej únie pokračuje v zneužívaní dát užívateľov. Výskumy po šiestich mesiacoch platnosti GDPR naznačili upevnenie jeho postavenia na trhu s internetovou reklamou a pokles investícií do start-upov. (viac…)

Nepredávajte svoje dáta lacno

Platí nová smernica na ochranu údajov, známa najmä pod skratkou GDPR, ktorá má zabezpečiť, aby  organizácie, verejné orgány aj súkromné spoločnosti používali naše osobné údaje transparentne a spravodlivo. Osobný údaj je každá informácia, ktorá nás môže identifikovať, teda nielen meno, adresa či e-mail, ale napríklad aj história nášho internetového prehliadača, online identifikátory ako IP adresa alebo súbory cookies, ktoré prezradia, [...]