POTRAVINY
Spotrebitelia právom očakávajú, že jedlo na ich tanieri je kvalitné a bezpečné, no rôzne potravinové škandály dokazujú skôr opak. A keďže sa na bezpečnosť jedla a potravín už nemôžeme stopercentne spoliehať, je úlohou spotrebiteľských združení, aby svojou troškou prispeli k tomu, aby spotrebitelia mohli veriť svojim dodávateľom potravín.
PRACOVNÉ OBLASTI
Nové technológie ponúkajú spotrebiteľom zaujímavé výhody, no musia byť prísne monitorované, pretože môžu predstavovať zdravotné riziko.
Ako člen Európskej spotrebiteľskej organizácie BEUC pracujeme na tom, aby spotrebitelia mohli robiť naozaj informované rozhodnutia pri nákupe potravín prostredníctvom jasných a pochopiteľných informácií na obaloch, a tiež zabezpečiť, aby tvrdenia týkajúce sa zdravia uvedené na produktoch boli vedecky preukázané. Jednou z priorít BEUC tiež je, aby zraniteľné skupiny spotrebiteľov ako sú deti neboli cieľovými skupinami marketingu a predaja nezdravých výrobkov s vysokým obsahom tukov, soli a cukru.
Články
Počet produktov s environmentálnou značkou Ecolabel rekordne rastie
Nadšenie pre environmentálnu značku Ecolabel dosahuje nové rozmery. Za posledných šesť mesiacov pribudlo veľa nových, takto označených produktov vo...
Energeticky účinné výrobky: kvalitnejšie informácie pre spotrebiteľov a obchodníkov
Európska komisia zaviedla tri nové nástroje na ďalšiu podporu energetickej účinnosti a ekodizajnu výrobkov a spotrebičov pre domácnosti na trhu v...
Ako intenzívny tlak alkoholového priemyslu zmaril plány na jeho označovanie
Všetky potravinárske a nápojové spoločnosti v EÚ musia na etikete uvádzať informácie o ich zložení a výživových hodnotách. Len alkohol má výnimku a...
Naše ciele
- Pomáhať spotrebiteľom robiť pri nákupe potravín informované rozhodnutia, vrátane zraniteľných skupín.
- Upozorňovať na zavádzajúce informácie.
- Vzdelávať spotrebiteľov, aby si vyberali bezpečné a udržateľné jedlo a potraviny.