POTRAVINY
Spotrebitelia právom očakávajú, že jedlo na ich tanieri je kvalitné a bezpečné, no rôzne potravinové škandály dokazujú skôr opak. A keďže sa na bezpečnosť jedla a potravín už nemôžeme stopercentne spoliehať, je úlohou spotrebiteľských združení, aby svojou troškou prispeli k tomu, aby spotrebitelia mohli veriť svojim dodávateľom potravín.

PRACOVNÉ OBLASTI
Nové technológie ponúkajú spotrebiteľom zaujímavé výhody, no musia byť prísne monitorované, pretože môžu predstavovať zdravotné riziko.
Ako člen Európskej spotrebiteľskej organizácie BEUC pracujeme na tom, aby spotrebitelia mohli robiť naozaj informované rozhodnutia pri nákupe potravín prostredníctvom jasných a pochopiteľných informácií na obaloch, a tiež zabezpečiť, aby tvrdenia týkajúce sa zdravia uvedené na produktoch boli vedecky preukázané. Jednou z priorít BEUC tiež je, aby zraniteľné skupiny spotrebiteľov ako sú deti neboli cieľovými skupinami marketingu a predaja nezdravých výrobkov s vysokým obsahom tukov, soli a cukru.
Články
Zákaznícky servis – nočná mora či neoceniteľný sprievodca
Pri výbere tepelnej izolácie je dôležité zohľadniť niekoľko kľúčových faktorov, ktoré vám pomôžu zabezpečiť kvalitu, spoľahlivosť a efektivitu...
Aktivácia žiadostí o poukážku z programu Zelená domácnostiam je pozostavená
Finančné prostriedky z projektu Zelená domácnostiam, ktorý pomáha slovenským domácnostiam prejsť na ekologické vykurovanie či výrobu elektriny, sú...
Sú výrobky z online trhov ako Shein či Zalando bezpečné? Orgány členských štátov koordinované Európskou komisiou vykonali prvú kontrolu, a tu sú výsledky
Orgány dohľadu sa pri svojom prvom zásahu zamerali na výrobky určené na starostlivosť o deti, keďže tieto výrobky spotrebitelia často kupujú na...
Naše ciele
- Pomáhať spotrebiteľom robiť pri nákupe potravín informované rozhodnutia, vrátane zraniteľných skupín.
- Upozorňovať na zavádzajúce informácie.
- Vzdelávať spotrebiteľov, aby si vyberali bezpečné a udržateľné jedlo a potraviny.