fbpx

Po dlhom čase opäť naživo. Ďalší úspešný a veľmi interaktívny kurz Pripravení na spotrebiteľské právo sa uskutočnil prezenčne dňa 25.8.2022 v Košiciach a zúčastnilo sa ho spolu 21 malých živnostníkov z oblasti poisťovníctva, IT služieb, stavebníctva, gastro sektoru, vzdelávania a mediácie.

Tento vzdelávací online kurz organizuje spotrebiteľské združenie Spoločnosť ochrany spotrebiteľov a je súčasťou celoeurópskeho projektu s názvom Consumer Law Ready, ktorý je iniciatívou Európskej komisie a Eurochambers (The Association of European Chambers of Commerce and Industry).

Lektorky JUDr. Renáta Dolanská a Mgr. Petra Čakovská poskytli prehľad o kľúčových ustanoveniach spotrebiteľského práva, ktorými sú povinnosti predajcov a poskytovateľov služieb pred podpisom zmluvy, právo na odstúpenie od zmluvy, záručné doby, nekalé obchodné praktiky, digitálne práva a povinnosti poskytovateľov digitálnych služieb, s dôrazom možnosti využitia systému alternatívneho riešenia sporov. Účastníci boli veľmi aktívni, mali množstvo praktických otázok a viacerí prejavili záujem aj o podrobnejšie školenie a ďalšiu spoluprácu v oblasti poskytovania poradenstva spotrebiteľom.

Tešíme sa na Vás.

Pozrite si našu fotogalériu

.

 

 

Spotrebiteľský newsfilter

Spotrebiteľský newsfilter

Vážení čitatelia tohto oznamu,

prednedávnom sme pre Vás začali vydávať online Spotrebiteľský
mewsfilter, kde nájdete všetko
dôležité, čo by ste ako moderní
spotrebitelia mali vedieť, aby ste nesadli na lep
podvodníkom a
šetrili svoje peňaženky vďaka výhodným a ekologickým nákupom.


Ak Vás táto prolematika zaujíma, prihláste na na odber nášho mesačného newsfiltra.

Vopred ďakujeme.

Úspešne ste sa prihlásili na odber noviniek S.O.S. Poprad